Home arrow Cartea de oaspeti

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Ce este Reiki?
Principiile Reiki
Gradele Reiki
Despre tratamente
Despre cursuri
Tabere
Articole

Sfatul zilei
Pentru Ochi si Suflet
Noutati
Carti recomandate
Forum
Cartea de oaspeti
Cautare
Galerie foto
Contacte
Linkuri

   

Cartea de oaspeti

Bine ai venit pe pagina cărtii de oaspeti!


157 comentarii.
< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | >


Adaugă comentariu
Nume: Jophiel
E-mail: Jophiel
Tară ......
Data si ora: 2008-08-04 00:10:56
Comentariu: "
Am căutat iubirea în multe vieți. Am vărsat lacrimile amare ale separării și căinței pentru a cunoaște ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate atașamentele și iluziile, pentru a învăța în final că sunt îndrăgostit de iubire - de Dumnezeu - doar atât. Apoi am băut iubirea din toate inimile adevărate. Am văzut că El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasmă care pătrunde toate variatele flori ale iubirii în grădina vieții.

Multe suflete se întreabă pline de dor și lipsite de ajutor de ce iubirea zboară dintr-o inimă în alta; sufletele treze realizează faptul că inima nu este nestatornică în iubirea diferitelor ființe, ci ea iubește Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent în toate inimile."

Iubirea Divină - Paramahamsa Yogananda

Apreciere:

Nume: Jophiel
E-mail: Jophiel
Tară ......
Data si ora: 2008-08-04 00:02:11
Comentariu: Dumnezeu, în tăcerea Sa eternă șoptește: "Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta dăruirea și darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine însumi în trei: iubire, iubit și iubită. Iubirea mea este frumoasă, pură, eternă bucurie; Eu sunt gustat în multe moduri, prin intermediul multor forme.

Ca tată eu beau iubirea plină de respect izvorâtă din inimile copiilor mei. Ca mamă eu beau nectarul iubirii necondiționate din cupa sufletului micuțului copil. Copil fiind eu mă împregnez de iubirea protectoare a rațiunii drepte a tatălui. Ca adolescent eu beau iubirea fără de motiv din sfântul Graal al atracțiilor materiale. Ca stăpân eu beau iubirea plină de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu mă bucur de iubirea pură provenită din caliciul devoțiunii atotcuprinzătoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fântâna clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitură apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adoră pe Dumnezeu.

Eu sunt îndrăgostit doar de iubirea însăși, dar îmi permit să fiu înșelat când ca tată sau ca mamă gândesc și simt doar pentru copil, atunci când ca iubit îmi pasă doar de iubită, atunci când ca discipol trăiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, în mod ultim Eu sfărâm această iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatăl într-un tărâm astral atunci când el uită că iubirea Mea și nu a sa, este cea care protejează copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel încât ea să învețe că iubirea Mea este cea pe care o adoră în el. Eu răpesc iubitul iubitei care își imaginează că ea este cea pe care el o iubește, mai curând decât iubirea Mea care răspunde în ea.

Astfel iubirea Mea se joacă de-a v-ați-ascunselea în toate inimile umane, astfel încât fiecare să poată să învețe să descopere și să adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci însăși Iubirea Mea, dansând dintr-o inimă în alta.

Ființele umane solicită una alteia „Iubește-mă doar pe mine”, și astfel Eu răcesc buzele lor și le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel încât ei să nu mai rostească niciodată acest neadevăr. Deoarece ei toți sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei să învețe să vorbească despre adevărul ultim: ”Iubiți Iubirea Unică (prezentă) în noi toți”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals până când tu vei realiza adevărul: „Dumnezeu prezent ca iubire în mine este îndrăgostit de iubirea Sa din tine.”

Luna râde de milioanele de iubiți bineintenționați care fără să-și dea seama își mint iubitele spunând: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul măturat de vânt al eternității. Ei nu își mai pot utiliza răsuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici măcar nu-și mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.

Fără a spune un cuvânt, Eu v-am iubit întotdeauna. Eu singur pot spune cu adevărat „Te iubesc”; deoarece eu vă iubesc dinainte ca voi să vă nașteți; iubirea Mea vă conferă viață și vă susține în fiecare moment al ei; și Eu singur vă pot iubi după ce porțile închisorii morții se închid în spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu vă poate atinge.

Eu sunt iubirea care manevrează păpușile umane cu sforile emoțiilor și instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vieții. Iubirea Mea este frumoasă și nesfârșit plină de bucurie atunci când o iubiți doar pe ea; dar linia vieții, păcii și bucuriei voastre este întreruptă atunci când în loc de aceasta vă lăsați angajați în emoții și atașamente omenești. Realizați, copiii Mei, iubirea Mea este cea după care voi tânjiți!

Cei care Mă iubesc doar sub forma unei singure persoane, sau care Mă iubesc într-un mod imperfect doar într-o singură persoană, nu cunosc ce este Iubirea. Doar cei care Mă iubesc într-un mod înțelept și egal în tot și care Mă iubesc perfect și egal ca tot pot cunoaște cu adevărat Iubirea."
Iubirea Divină - Paramahamsa Yogananda
Apreciere:

Nume: Jophiel
E-mail: jophiel
Tară ......
Data si ora: 2008-08-02 12:11:13
Comentariu: "Întocmai precum energia iubirii, întocmai precum energia fericirii, întocmai precum energia bucuriei există și energia divină a iertării. Așa cum iubirea atrage iubirea, bucuria atrage bucuria și la fel, iertarea atrage iertarea. Pentru a face să apară în universul nostru lăuntric starea de iertare, trebuie să atragem în ființa noastră energia subtilă divină a IERTARII, care este totala si neconditionata."
Apreciere:

Nume: Jophiel
E-mail: jophiel
Tară ......
Data si ora: 2008-08-01 14:25:26
Comentariu: “I. Dacă găsești un om înțelept care-ți spune unde se poate găsi adevărata comoară, care îți arată ceea ce trebuie evitat, și care îți administrează mustrări, urmează-l pe acel om înțelept; va fi mai bine, nu mai rău, pentru cei care-l urmează.

II. Lasă-l să te admonesteze, permite-i să te învețe, acceptă să-ți interzică ceea ce nu trebuie făcut! - el va fi iubit de către cei buni, dar va fi urât de către cei rai.

Ajutorul unui om care a ajuns deja acolo unde vrei tu sa ajungi este neprețuit. Pentru căutătorul spiritual care dorește să-și elimine defectele și să-și îmbunătățească situația actuală este mult mai de folos un îndrumator care-l critică, decât unul care-l laudă. Foarte mulți discipoli apar ca fiind foarte devotați atât timp cât sunt lăudați de către maestru, dar își răcesc sentimentele imediat ce sunt criticați.

Omul prost se bucură când ajunge într-o poziție superioară valorii sale, în timp ce înțeleptul consideră că e mai bine dacă se află într-o poziție exterioară inferioară valorii sale interioare.

Chiar dacă avem dreptate și suntem certați de către maestru deși nu suntem vinovați, și chiar dacă poate ne sunt retrase unele avantaje, atunci noi ajungem într-o situație noua din care avem foarte multe de învățat.

Un OM care-și asumă riscul de a îndruma prin critică va fi extrem de urât de către cei răi, fiindcă aceștia își vor vedea scoase la lumina mizeriile pe care ei doresc sa le țină ascunse, și va fi apreciat numai de către oamenii buni, care se bucură că defectele lor sunt scoase la lumina pentru a putea fi eliminate.

Omul josnic si fățarnic caută să-și satisfacă aspirația sufletului către nemurire nu prin cercetare spirituală în propriul său univers interior, ci depunând eforturi pentru ca personalitatea sa să fie cunoscută de cât mai mulți oameni. “

Dhammapada - Buddha
Apreciere:

Nume: Jophiel
E-mail: jophiel_mihail
Tară ......
Data si ora: 2008-08-01 12:56:32
Comentariu: „Viziunea omenească a frumosului ca frumos e urâciune,
Iar simțirea omenească a binelui ca bine e răutate.
În sânul adevărului însă, văzutul și nevăzutul iau naștere unul din celălalt,
Unitatea și multiplicitatea se împlinesc reciproc,
Micul și marele își dau măsura unul celuilalt,
Susul și josul se oglindesc unul în altul,
Tăcerea și cuvântul lucrează în armonie, iar
Începutul și sfârșitul se urmează unul pe altul.
De aceea, înțeleptul rămâne deasupra acestui joc al aparențelor.
Ființa lui iradiază învățătură tainică ce se află dincolo de cuvinte.
El se înscrie firesc și armonios în curgerea lucrurilor și ființelor,
Susținându-le pe toate fără să ceară răsplată.
Își face așa cum trebuie lucrarea, dar nu-i pune preț,
Detașându-se complet de toate fructele acțiunilor sale.
Tocmai pentru că nu se leagă în nici un fel de lucrul astfel făcut,
Nimeni nu i-l poate lua vreodată.”
Apreciere:

Nume: Radu
E-mail: raduradu@yahoo.com
Tară Romania
Data si ora: 2008-07-18 01:01:48
Comentariu: Multe intrebari se pun pe acest site si multe concepte dezbatute sunt. M-ar interesa sa aflu mai nulte despre tratamente, despre rezultate si despre boli tratate, ce se poate vindeca. Multumesc
Apreciere:

Nume: Maria
E-mail: mariarastoian@yahoo.com
Tară Roamania
Data si ora: 2008-07-12 12:08:16
Comentariu: E un site care mi-a captivat atentia, multe informatii utile in cadrul forumului am gasit. Postarile sunt foarte interesante, raspunsuri la intrebari primesc mai ales de la Lucian, imi place cum gandesti si ce exprimi. Sper sa te vad tot mai des pe site.
Cum sa procedez sa pot posta in cadrul forumului, am incercat dar cred ca am incurcat pasii.
Multumesc
Apreciere:

Nume: hirom
E-mail: moruzimihai@yahoo.com
Tară romania
Data si ora: 2008-06-04 12:45:10
Comentariu: Reiki are principii de cunoastere si inaltare spirituala minunate.Ele fac viata armonioasa,iluminata,echilibrata...
Este o scoala,o metoda,o filozofie?As vrea sa o cunosc si sa o practic.Ma poate indruma cineva?
Apreciere:

Nume: Liviu
E-mail: moldoliv@yahoo.com
Tară Romania
Data si ora: 2008-05-24 21:54:51
Comentariu: Daca este dormal sa pui mana acolo unde te doare atunci este la fel de natural sa ''pui mana'' sa te initiezi in Reiki.
Eu asa ma sa fac.
Lumina, pace si iubire tuturor
Apreciere:

Nume: Bné.Ky.Patrícia Ngawang Choedzom
E-mail: kallay.p@citromai.hu
Tară Magyarország
Data si ora: 2008-05-01 20:31:55
Comentariu: Köszönöm mindazok nevében, akik már nagyon vártak egy ilyen oldalt!
Sûrûn fogom látogatni,és minden barátommal megosztom az elérhetőséget, mivel úgy gondolom, mindegyikünknek használ ennek a gyönyörû és igényes munkának a megismerése.
Apreciere:

Developed and implemented by: Xenzor Team
 
Copyright © www.reikitraditional.ro