Home arrow A Reiki 5 Alapelve arrow IV. Alapelv

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Mi a Reiki ?
A Reiki 5 Alapelve
A Reiki fokozatai
A Kezelésekről
Tanfolyamokról
Táborok
Jegyzetek

Napi Bölcselet
Szemnek és Léleknek
Újdonságok
Könyvajanló
Fórum
Vendégkönyv
Keresés
Fotógaléria
Kapcsolatok
Linkek

   
PDF Nyomtatás E-mail
  "A munka a láthatóvá tett szeretet. És ha nem tudsz szeretettel munkálkodni, hanem csak utálattal, akkor jobb, ha otthagyod a munkádat, és leülsz a templom kapuja elé, és alamizsnát kérsz azoktól, akik örömmel munkálkodnak.
Mert ha közönnyel sütöd a kenyeret, keserű kenyeret sütsz, amely az ember éhének csak felét mulasztja el.
És ha utálattal sajtolod a szőlőt, utálatod mérget párol a borba.
És énekelj bár úgy, mint az angyalok, ha nem szeretsz énekelni, dalod süketté teszi az emberek fülét a nappal és az éjszaka hangjaira."Dolgozz keményen magadon !

A spirituális fejlődés, a szellemi növekedés útján csak kemény munkával, odaadással lehet igazán továbbhaladni. Ezért kutass, fedezz fel és alkoss. Menj el magad felé bármilyen távolságba. Ha kitartóan gyakorolsz, minden nappal közelebb kerülsz egy lépéssel a célhoz.

Fontos az is, hogy mindig őszinte légy magaddal szemben. A magammal szembeni őszinteség azt jelenti, hogy a dolgokat olyanoknak látom, amilyenek azok a valóságban és hogy minden helyzetben a tőlem telhető legjobbat nyújtom.

A szellemi úton mindig akadnak segítők, tanárok, vezetők, de igazi eredményeket elérni csak te tudsz. Ezért kopogtass minden ajtón és nyisd ki magad. A benned lévő tanító vár már rád, miközben te reá vársz. Spirituális út sok van. Van, aki a Reikit válassza, van, aki mást. Mindenki a neki megfelelőt. "Szabály" csak egy van: ne állj meg soha, mert elfáradsz.

 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro