Home arrow A Reiki 5 Alapelve arrow V. Alapelv

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Mi a Reiki ?
A Reiki 5 Alapelve
A Reiki fokozatai
A Kezelésekről
Tanfolyamokról
Táborok
Jegyzetek

Napi Bölcselet
Szemnek és Léleknek
Újdonságok
Könyvajanló
Fórum
Vendégkönyv
Keresés
Fotógaléria
Kapcsolatok
Linkek

   
PDF Nyomtatás E-mail
 
"A róka elhallgatott, és sokáig nézte a kisherceget.
- Légy szíves szelidíts meg! - mondta.
- Kész örömest mondta a kisherceg - de nem nagyon érek rá. Barátokat kell találnom, és annyi mindent meg kell ismernem!!
- Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít - mondta a róka. - Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmikat vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek barátaik. Ha azt akarod, hogy a barátod legyek, szelidíts meg engem.
- Jó, jó, de hogyan? - kérdezte a kisherceg.
- Sok-sok tűrelem kell hozza - felelte a róka. Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A BESZÉD CSAK A FÉLREÉRTÉSEK FORRÁSA. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz ...."Légy kedves embertársaidhoz !

A Szellem bármilyen megnyilvánulása ugyancsak Szellem. Valójában mi mindannyian ugyanonnan jövünk. Az is világos, hogy az élet minden megjelenési formája kölcsönös függőségben áll egymással. A világegyetemben minden energiából áll és ez az energia teremti meg az összes formát és anyagot, melynek együttesét valóságnak nevezzük. A létezés alapvetően egyetlen anyagból áll, és az szakadatlan mozgásban van - létrejön, kibontakozik, változik és átvalósul.

Az anyag minden formája más és más szinten rezeg, mégis mindegyik összeköttetésben áll az összes többi anyaggal, hiszen nincsen közöttük semmiféle szilárd elválasztó korlát. Ezért, ha rombolsz, ez visszahat rád, de ha szeretettel, barátsággal fordulsz a világ felé, az is.

Mindaz, ami szép, a szépnek a kezdete. De ne feledd: másokat csak akkor tudsz szeretni, ha önmagadban meglátod a csodát. Ekkor a külvilágból is a feltétel nélküli szeretet fog visszatükröződni rád.

 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro