Home arrow A Reiki fokozatai

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Mi a Reiki ?
A Reiki 5 Alapelve
A Reiki fokozatai
A Kezelésekről
Tanfolyamokról
Táborok
Jegyzetek

Napi Bölcselet
Szemnek és Léleknek
Újdonságok
Könyvajanló
Fórum
Vendégkönyv
Keresés
Fotógaléria
Kapcsolatok
Linkek

   
PDF Nyomtatás E-mail
"Életutadon a benned élő,
tanuló lény vezet,
a játékos szellem,
aki igazi önmagad.

Ne fordulj el
a lehetséges jövőktől,
mielőtt meg nem bizonyosodtál,
hogy nincs mit tanulnod belőlük."A Reikivel való első találkozásomkor (egy könyvben olvastam róla) kissé csalódottan vettem tudomásul, hogy ez egyedül nem megy. Ezt nem lehet könyvből megtanulni. A Reiki egy behangolásokon alapuló rendszer, és ezeket a behangolásokat a tanítvány a mesteren keresztül kapja meg. A behangolásokat csak avatott mesterek végezhetik el. A tradicionális vonal fő jellegzetessége, hogy a behangolási szertartások változatlanul megmaradtak, és minden tradicionális mester vissza tudja vezetni "leszármazási ágát" egészen Usui mesterig.

A Reiki-behangolásokat beavatási szertartásoknak is nevezhetjük. A szellemi fejlődés útján a beavatásoknak fontos szerepe van. Megteremtik a lehetőségét annak, hogy azok, akik elértek már egy meghatározott tudatossági szintet, továbbléphessenek szellemi útjukon, ugyanakkor viszont "kizárják" azokat, akik nincsenek felkészülve a változásra. Az avatáson áteső személy egy olyan folyamaton megy át, melynek későbbi életében maradandó érzelmi hatásai lesznek. Ez a hatás, változás lehet egy állandósult a tudat számára megnyilvánuló forma, de lehet egy tudat alatti töltés is, mely nem, vagy időnként részlegesen kerül a felszínre. A Reiki beavatási szertartások során "egy Reiki-mester egy nagyon ősi tibeti módszer segítségével energiát ad át felfokozott befogadásra képes állapotban lévő tanítványának. Ez az energia olyan módon működik, hogy a tanítvány feje tetején létrehoz egy nyitott csatornát a beáramló kozmikus energia számára, melyet az a kezelések közben használhat a jövőben. Ezenkívül megnöveli a test rezgésszámát, s ez elindít egy 21 napos tisztulási folyamatot , mely amiatt következik be, hogy az adott személy energiái gyorsabban kezdenek működni és emiatt megszűnnek az energiablokkok, és szinte "levedli" magáról a negatív működési mintákat." (P. Horan)

Ma a tradicionális Reikinek három fokozata van, bár ez Usui idejében nem volt így. Akkor a tanítvány együtt élt mesterével és fejlődésének függvényében, lépésről lépésre kapta meg a tanításokat és lépett feljebb a Reiki lépcsőin. Nem volt elhatárolható rész a tanításban. Aki a mester szerint méltó volt a továbblépésre az észrevétlenül haladt és mesterré vált. A Reiki szintekre való osztását először Hayashi végezte, hogy felmérhesse tanítványainak elkötelezettségét, lelki megvilágosodottságát és szellemi fejlettségét. Később Takata asszony megőrizte a Hayashitól átvett osztott avatási módszert, mert igen jónak, és a nyugati világban is alkalmazhatónak találta. Rendszeresítette a három fokozatban történő avatási módszert, így meghonosítva a világban önmaga és a tanítványai által.

Napjainkban a tanfolyamok többnyire már egy hétvégére korlátozódnak. De ne higgye senki, hogy ez alatt mindentudóvá válik. A tanfolyamok fő szerepe az alapinformáció átadásában és a behangolásokban áll. Igazából a mester megmutatja az ajtót, a tanítvány kezébe adja a kilincset, de ez utóbbin múlik, hogy a küszöböt átlépi-e.

A behangolások hatása mindenkinél más és más, attól függően, hogy rezgései szintje éppen milyen, amikor az első behangolást megkapja. "Ha már jó ideje dolgozol azon, hogy tudatosabbá válj, és elértél egy magasabb rezgésszintet, akkor a behangolások következtében egy "hétmérföldes" lépést tehetsz előre, egy még magasabb szint felé. Egy olyan valaki számára, aki most kezd tudatállapotának megváltoztatásán dolgozni, mindez szintén "hétmérföldes" lépést jelenthet, de energiájának változása nem lesz olyan szembeszökő. S ami a Reikiben a legcsodálatosabb, az az, hogy meg a behangolások okozta "hétmérföldes" lépés után is tovább növelheted rezgései szintjét!"
 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro