Home arrow Gradele Reiki

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Ce este Reiki?
Principiile Reiki
Gradele Reiki
Despre tratamente
Despre cursuri
Tabere
Articole

Sfatul zilei
Pentru Ochi si Suflet
Noutati
Carti recomandate
Forum
Cartea de oaspeti
Cautare
Galerie foto
Contacte
Linkuri

   
PDF Imprimare E-mail
"Esti condus
pe parcursul vietii
de catre fiinta interioara inteleapta,
jucausa fiinta spirituala
care este sinele tau Real.

Nu intoarce spatele
viitorului posibil
inainte de a fi sigur
ca nu ai nimic de invatat de la el.”La prima mea intalnire cu Reiki (citeam intr-o carte despre ea) constatasem cu o oarecare tristete ca, fara ajutor, n-o sa mearga. Aceasta metoda nu poate fi invatat din carte. Reiki este o metoda, un sistem bazat pe racordari si aceste racordari se acorda practicantilor de catre un maestru initiat. Una dintre principalele caracteristici ale Reiki traditional este faptul ca ritualurile de racordare au ramas neschimbate in timp, iar fiecare Maestru Reiki isi poate urmari linia „genealogica” pana la Maestrul Usui.

Racordarile Reiki pot fi numite si ritualuri de initiere. Initierile au o importanta foarte mare pe calea dezvoltarii spirituale. Ele creaza posibilitatea ca aceia care au atins deja un anumit nivel de constiinta sa-si poata continua drumul, „excluzandu-i” in acelasi timp pe cei care nu sunt pregatiti inca pentru schimbare. Persoana initiata trece in timpul initierii printr-un proces care va avea un efect spiritual durabil asupra vietii sale. Acest efect, aceasta schimbare, poate fi unul constientizat, avand totodata o incarcatura subconstienta care poate iesi – cateaodata partial, alteori niciodata – la suprafata. Pe parcursul ritualului de initiere/racordare „un Maestru Reiki, cu ajutorul unei metode tibetane stravechi, transmite/preda energie discipolului aflat intr-o stare de perceptie sporita. Aceasta energie creaza un canal deschis pentru energia cosmica, pornind din crestetul capului initiatului, canal care urmeaza sa fie folosit in timpul tratamentelor/sedintelor viitoare. Pe langa acest lucru corpul atinge vibratii mai inalte in urma carora are loc un proces de purificare de 21 de zile, fapt datorat actionarii mai rapide a energiilor persoanei initiate, care duc la dizolvarea blocajelor energetice, persoana parand ca se „dezbraca” de obisnuintele sale negative.” (P. Horan)

In zilele noastre Reiki traditional are trei grade, chiar daca in timpul lui Usui ele nu existau. In acele timpuri discipolii traiau impreuna cu maestrul si primeau informatiile, initierile pas cu pas in functie de nivelul lor de dezvoltare, inaintand astfel pe calea Reiki. Nu existau invataturi delimitabile. Cel care era considerat demn de aceasta cale inainta neobservabil pe ea, devenind la randul sau un maestru. Impartirea invataturilor Reiki pe grade a fost facut prima data de maestrul Hayashi, ca sa poata masura devotamentul, iluminarea si dezvoltarea spirituala a discipolilor lui. Mai tarziu, dna Takata a preluat aceasta gradatie, considerand-o a fi una foarte buna si aplicabila si in occident. In urma ei acest sistem a devenit cunoscut in intreaga lume.

In zilele noastre cursurile de Reiki se limiteaza in general la un sfarsit de saptamana. Dar sa nu creada nimeni ca pe parcursul a cateva zile va deveni atotstiutor. Esenta acestor cursuri consta in transmiterea informatiilor de baza si in racordari. De fapt maestrul arata usa, pune mana discipolului pe clanta, dar trecerea dincolo de pragul usii este in totalitate la latitudinea acestuia din urma.

Efectul initierilor variaza de la om la om, in functie de nivelul vibratiilor sale in momentul primei racordari. „Daca pana in momentul acestor initieri ai petrecut o perioada mai lunga de timp preocupandu-te de dezvoltarea ta spirituala astfel incat sa devii mai constient si ai atins un nivel al vibratiilor mai ridicat, in urma racordarilor poti face un pas de „sapte mile” spre un nivel si mai inalt. Pentru cei care incep sa faca primii pasi spre schimbarea starii de constiinta doar acum, racordarile sunt tot un pas de „sapte mile”, dar schimbarile in nivelul lor energetic nu vor sari in ochi asa de tare. Iar ceea ce este fantastic in Reiki constituie faptul ca pana si dupa un asemenea pas „urias” mai poti mari in continuare nivelul vibratiilor tale …”
 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro