Home arrow A Reiki fokozatai arrow II. Fokozat

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Mi a Reiki ?
A Reiki 5 Alapelve
A Reiki fokozatai
A Kezelésekről
Tanfolyamokról
Táborok
Jegyzetek

Napi Bölcselet
Szemnek és Léleknek
Újdonságok
Könyvajanló
Fórum
Vendégkönyv
Keresés
Fotógaléria
Kapcsolatok
Linkek

   
PDF Nyomtatás E-mail
"Nézem és nem látom.
Hallgatom és nem hallom.
Megragadom és nem tudom megfogni.
Szembe megyek vele és nem találkozom az elejével.
Utána megyek és sehol sem fedezem fel a végét."Az első fokozattal ellentétben, ez a szint már nem javasolható és nem adható meg bárkinek, aki az elsőt elvégezte. Van, aki nem érzi szükségét, van, aki nincs megérve rá. Igazából ezt "ki kell érdemelni". Persze nem egy bizottság vagy mestere dönt erről; ez nem jóindulat, hanem érettség kérdése. A jelentkezőket nem annyira a kíváncsiság, mint inkább egy belső kényszer vezérli.

A második fokozat segít még mélyebbre hatolni önmagunkban, s még hatásosabb eszközöket nyújt önmagunk felfedezésére és integrálására. A behangolások jelentősen megnövelik az energia áramlását, de ugyanakkor a fizikai szint mellett emocionális és mentális szinten is erőteljesen fejtik ki hatásukat. E behangolások által a lelki változások kerülnek elsősorban a központba az első fokozat fizikai testre való fókuszálásával szemben.

A tanfolyam alatt a résztvevők az első szint tudnivalóinak átismétlése után megismerkednek többek között a Reiki négy szimbóluma közül hárommal, és megtanulják ezek használatát. A szimbólumok segítségével lehetőség nyílik a tér és idő korlátjainak levetkőzésére az energia csatornázásában.

A behangolásokat ebben az esetben is egy 21 napos tisztulási folyamat követi, folytatódván a fizikai test méregtelenítése, de még nagyobb hangsúlyt kapván a lelki és mentális szintű tisztulás. A második fokozat segít, hogy feszültség nélkül és tudatosan éljük életünket, és hogy egyre közelebb kerüljünk valós önmagunkhoz. De haladni ezen az úton csak egyedül lehet.
 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro