Home arrow Gradele Reiki arrow Gradul II.

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Ce este Reiki?
Principiile Reiki
Gradele Reiki
Despre tratamente
Despre cursuri
Tabere
Articole

Sfatul zilei
Pentru Ochi si Suflet
Noutati
Carti recomandate
Forum
Cartea de oaspeti
Cautare
Galerie foto
Contacte
Linkuri

   
PDF Imprimare E-mail
"Te uiti la el si nu-l vezi,
Il asculti si nu il auzi,
Incerci sa il apuci si nu-l prinzi.

Intampinandu-l, nu-i vezi fata;
Urmandu-l, nu-i vezi spatele.”Spre deosebire de primul grad, acest nivel nu este indicat si nici nu este accesibil oricarei persoane care a terminat gradul I. Sunt unii care nici nu simt nevoia ši sunt altii care inca nu sunt pregatiti pentru el. De fapt acest nivel trebuie „meritat”. Desigur, nu maestrul sau o comisie decid; aceasta decizie nu este o chestiune de bunavointa, ci mai degraba de maturitate. Cei care vin la acest curs sunt manati mai putin de curiozitate si mai mult de un sentiment interior de necesitate.

Gradul II ne ajuta sa ne „adancim” in noi si ofera solutii superioare pentru descoperirea sinelui si integrarii acesteia. Racordarea de la acest nivel duce la o circulatiei sporita a energiei dar, pe langa planul fizic, isi exercita influenta si pe plan emotional si mental. In urma acestei initieri ies in evidenta in primul rand schimbarile sufletesti, spre deosebire de schimbarile fizice de la gradul I.

In cadrul cursului, dupa o recapitulare a informatiilor importante de la cursul de gradul I, participantii fac cunostiinta cu trei din cele patru simboluri folosite la Reiki traditional si invata utilizarea acestora. Cu ajutorul acestor simboluri devine posibila depasirea spatiului si a timpului in canalizarea energiei.

Si in acest caz initierea este urmata de un proces de purificare de 21 de zile , continuandu-se purificarea corpului fizic, punandu-se insa un accent sporit asupra purificarii sufletesti/emotionale si mentale/spirituale.

Gradul II ne ajuta sa ne traim viata constienti, fara incordare/tensiune si sa ne apropiem de fiinta noastra reala interioara. Dar inaintarea pe acest drum se poate face doar de unul singur.
 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro