Home arrow A Kezelésekről arrow Kézpozíciók

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Mi a Reiki ?
A Reiki 5 Alapelve
A Reiki fokozatai
A Kezelésekről
Tanfolyamokról
Táborok
Jegyzetek

Napi Bölcselet
Szemnek és Léleknek
Újdonságok
Könyvajanló
Fórum
Vendégkönyv
Keresés
Fotógaléria
Kapcsolatok
Linkek

   
PDF NyomtatásA tanfolyamok alatt a mesterek egy ajánlott kezelési sort adnak át egy teljes kezeléshez. Bár az Usuitól ránk maradt reikirendszerben még nem voltak meg a ma használatos kéztartások, sokévi kísérletezés alatt kiderült, hogy az energia könnyebben áramlik, ha bizonyos sorrendben helyezzük kezünket a testrészekre vagy föléjük. Ha lehetőség van rá, ajánlott a teljes kezelés végzése. A teljes Reiki kezelés során az összes fontos szerv, energiaközpont életerő-energiával töltődik fel, így fokozatosan helyreáll a „rend”. Ugyanakkor megerősödik az immunrendszer, javul a szív, a máj és a vesék működése. Elindul a fizikai test salaktalanítása, felszabadulnak a megrekedt energiák. Ellazít, oldja a stresszt és javítja a közérzetet. És még sokáig lehetne sorolni hatásait…

Bár a reikizésben nincsenek merev szabályok, íme a legelterjedtebb kézpozíciók és ezeknek (a teljesség igénye nélkül) hatásai:


szemek: lazító, szorongásoldó. Segíti a gondolatok tisztaságát, a megérzést és a meditációt. Jót tesz az orrmelléküregek, a szem, a fogak és állkapcsok problémái esetén. Kiegyensúlyozza a toboz és az agyalapi mirigy működését (7. és 6. csakra).
halánték: javítja a memóriát, összehangolja a két agyféltekét és növeli a kreativitást. Segít a fej- és fülfájások, agyvérzés és stressz esetén. (7. csakra)
fülek: a fülkagylón akupunktúrás pontok egész tucatját találjuk, melyek befolyásolják az egész test működését, ezért ennek a kézpozíciónak kiemelt fontosságot tulajdonítanak. Sok esetben elsősegélynyújtásra is alkalmas. A test minden részére juttat energiát, ugyanakkor oldja a zavartságot, a pszichés süketséget
tarkó: lazít, nyugtatja a szellemet. Jót tesz a kisagy és gerincvelő-problémák esetén, de segít fejsérüléseknél és szemproblémák esetén is.
nyak: növeli az önbizalmat, az életörömöt és önbecsülést. Segíti a kifejezőkészséget, segít elengedni a dühöt, a rosszindulatot és neheztelést. Jót tesz a torok, mandula és pajzsmirigybajok, anyagcserezavarok, valamint kommunikációs zavarok esetén.
csecsemőmirigy: erősíti a szeretetet, bizalmat, harmóniát és életörömöt. Hatással van a csecsemőmirigyre, valamint tüdő, szív és nyirokrendszer betegségei esetén.
napfonat: segít megszabadulni a szorongástól és stressztől, leépíti a félelmet és a frusztrációt. Jó szív-, gyomor-, bélrendellenességek esetén, emésztési panaszok és vérzékenység esetén.
köldök: energiával tölt fel. Használható epehólyag, epekő, vastag- és vékonybél bajai esetén, továbbá fekélyek, görcsök, szexuális és menstruációs problémák esetén.
máj: segít a frusztráció, félelem és depresszió elmulasztásában, a szervezet alkoholtól, illetve drogtól való megtisztításában, a máj, az epe és epehólyag megbetegedéseinél.
jobb tüdőcsúcsok/bal tüdőcsúcsok: hat a mellekre, mirigyekre, tüdőre, szívre, mellben lévő cisztára és tumorra. Jó hatással van a szoptatós anyákra.
lép: segít a frusztráció és félelem elmulasztásában, erősíti az önbecsülést és az önbizalmat. Hatásos cukor-, lép-, hasnyálmirigy-, fertőző betegségek, gyulladások esetén.
ágyéki V: érősíti a kreativitást és rugalmasságot, oldja a szexuális szorongásokat, feszültségeket, valamint a léttől és haláltól való félelmet. Jót tesz szexuális és súlyproblémáknál, de ugyanakkor a petefészeknek, méhnek, prosztatának, hólyagnak és emésztőrendszernek is.
vállak: lazító hatású, feloldja a vállakban tárolt feszültséget. Jót tesz gerinc és torokproblémák esetén.
vesék: hat a napfonatra, vesékre és mellékvesékre. Segíti a méregtelenítést, oldja a sokkos állapotot, a tér és mélységiszonyt, távol tartja a rossz gondolatokat.
farokcsont: fokozza az öntudatot és segíti a vidám elengedettséget. Hat a gerincproblémákra, csípőízületi- és ideggyulladásra, urogenitális rendszerre és isiászra.
 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro