Home arrow Despre tratamente arrow Pozitiile palmelor

  • HU
  • RO
  • EN
Home
Ce este Reiki?
Principiile Reiki
Gradele Reiki
Despre tratamente
Despre cursuri
Tabere
Articole

Sfatul zilei
Pentru Ochi si Suflet
Noutati
Carti recomandate
Forum
Cartea de oaspeti
Cautare
Galerie foto
Contacte
Linkuri

   
PDF ImprimareIn timpul cursului, maestrul indica un sir de pozitii ale palmelor, in vederea efectuarii un tratament complet. Desi la inceputul existentei sistemului Usui aceste pozitii ale palmelor nu erau utilizate, pe parcursul mai multor decenii de practica s-a dovedit ca energia este canalizata mai usor daca ne asezam palmele pe corp sau deasupra acestuia intr-o anumita ordine. Daca exista posibilitatea, trebuie facut tratament complet. In timpul tratamentelor complete fiecare organ important, fiecare centru de energie se incarca cu energie vitala, restabilindu-se astfel “ordinea interioara”. In acelasi timp, sistemul imunitar se intareste si, odata cu el, functionarea inimii, a ficatului si a rinichilor. Incepe procesul de dezintoxicare al organismului, se elibereaza energiile blocate. Si s-ar putea enumera efectele in continuare…

Desi in practica Reiki nu exista reguli stricte, iata cele mai des utilizate pozitii ale palmelor, precum si efectele acestora (fara ca lista sa fie completa):


ochii: relaxant, ajuta la eliminarea stresului, la limpezirea gandurilor, la ascutirea intuitiei si la usurinta meditatiei. E benefica in cazul problemelor orificiilor nazale, ale ochilor, dintilor sau falcii. Echilibreaza activitatea epifizei si hipofizei (chakrele 7 si 6)
tample: imbunatateste memoria, regleaza cele doua emisfere ale creierului si mareste creativitatea. Ajuta in cazul stresului, hemoragiei cerebrale, respectiv a durerilor de cap si urechi (chakra 7)
urechi: pe pavilionul urechi. Putem gasi o multime de locuri folosite si in acupunctura, care influenteaza functionarea intregului organism, de aceea aceasta pozitie a palmelor se bucura de o interes special. In foarte multe cazuri este utila si pentru primul jutor. Ajuta in canalizarea energiei in toate partile corpului, fiind foarte utila in caz de depresie sau de pierdere a cunostintei.
ceafa: relaxeaza, calmeaza spiritul. E benefica in cazul unor probleme cu cerebelul si cu maduva spinarii, dar ajuta si in cazul ranilor de cap si problemelor cu ochii.
gat : mareste increderea in sine, bucuria de viata si creste pretuirea pentru propria persoana. Ajuta la exprimarea, la eliberarea de nervozitate, de rautate si suparari. E benefica in cazul problemelor cu gatul, amigdalele si tiroida, in cazul problemelor de metabolism si de comunicare.
timusul: amplifica sentimentul de iubire, increderea, armonia si bucuria de viata. Are efect asupra timusului, precum si asupra plamanilor, inimii si sistemul limfatic
plexul solar: ajuta la eliberarea de stres, reducand teama si frustrarea. E benefica in cazul unor dereglari in functionaerea inimii, stomacului, sistemului digestiv, in cazul unor probleme de digestie si hemofilie.
buric: incarca cu energie. Poate fi utilizata in cazul unor probleme cu fierea (pietre la fiere), cu intestinul subtire si cu cel gros, precum si in cazul ulcerului, a spasmelor, a problemelor sexuale si a menstruatiei
ficatul: ajuta in eliminarea frustrarii, a fricii si depresiei, in curatirea organismului de alcool si droguri, precum si in cazul unor imbolnaviri ale ficatului, bilei
varfurile (stang/drep) plamanilor : are efect asupra pieptului, sanilor, glandelor, plamanilor, inimii, precum si asupra chisturilor si a tumorilor la sani. Au un efect foarte bun si asupra femeilor care au nascut de curand.
splina: ajuta la eliminarea frustrarilor si a fricii, creste pretuirea pentru propria persoana si increderea in sine. E benefica in cazul diabetului, problemelor cu splina, pancreasului, bolilor contagioase, precum si in cazul inflamatiilor.
V-ul coapselor: ajuta creativitatea si flexibilitatea, elimina stresul sexual, precum si teama de viata si de moarte. E benefica in cazul unor probleme sexuale, in cazul problemelor cu greutatea, dar, in acelasi timp, si pentru glandele sexuale, vezica, uter, prostata si sistemul digestiv .
umeri : relaxant, elimina incordarea umerilor. E benefica in cazul unor probleme cu sira spinarii si ale gatului.
rinichi: actioneaza asupra plexului solar, a rinichilor si a suprarenalelor. Ajuta la dezintoxicare, reduce starea de soc, teama de inaltime si de spatiu deschis, indeparteaza gandurile negative
osul sacru : amplifica constiinta si bucuria satisfactiei. E indicat in cazul problemelor cu coloana, artritei, nevritei, sistemului urinar
 
 
Copyright © www.reikitraditional.ro